Seramikle İlgili Sıkça Sorulan Sorular

31-08-2020 11:02
Seramikle İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Islak Mekanlarda Seramik Nasıl Döşenmelidir? 
Islak hacimler, yapılarda su ile temasın yoğun olduğu bölgelerdir. Islak hacimlerin yüzey kaplamaları çoğunlukla seramik ile yapılır. Seramiklerin kaplanmasından önce mutlaka doğru bir şekilde su yalıtımı yapılmalı, daha sonra seramik kaplamasına geçmelidir. 
 
 Teras ve Balkonlarda Seramik Nasıl Döşenmelidir?

Teras ve balkonlar ıslak hacimler gibi su ile yoğun temas eden mekânlardır ve dış şartların yıpratıcı etkilerine (UV ışınları, sıcak ve soğuk hava şartları gibi) maruz kalırlar. Bu tip mekânlar seramik ile kaplanacaksa öncesinde mutlaka doğru bir şekilde su yalıtımı yapılmalı, daha sonra seramik kaplamasına geçilmelidir.

Yüzeyin kürünü almış olmasına dikkat edilmelidir. Uygulama yüzeyi, toz, yağ, katran, zift, boya, silikon, kür malzemesi, deterjan ve kalıp yağları gibi yapışmayı önleyici maddelerden temizlenmiş olmalıdır. Betonun zayıf kısımları tamir edilmeli, iyi tutunmamış sıvalar sökülmeli, yüzey düzgün ve sağlam hale getirilmeli, binadaki statik çatlaklar AQUALATEX'li sıva veya REPAİRGROUT EXPAN Yüksek Mukavemetli Rötresiz Grout Harcı ile tamir edilmelidir. 

Granit Seramikler Nasıl Döşenmelidir?

Granit seramikler su emiciliği genellikle %0,5'in altında olan ve son derece sert kaplama malzemeleridir. Tercihen yoğun yaya trafiğine maruz kalan mekânlarda uygulanırlar. 30 x 30 cm ebatlarından daha büyük olan granit seramiklerde üretimden kaynaklanan gönyeden sapmalar ve kavisler bulunabilir. Granit seramiklerin kendine has bu özellikleri yapıştırma esnasında granit seramikler için özel üretilmiş polimer katkılı granit yapıştırıcılarının kullanılmasını gerekli kılmaktadır. Standart seramik yapıştırıcıları ile yapıştırılan kaplamalar iyi bir yapışma sağlamayacak ve zaman içerisinde yüzeyden kopmalara sebebiyet verecektir. 

 

Bu tip uygulamalarda Granit Seramik Yapıştırma Harcı,  FLEX Granit Seramik Yapıştırma Harcı veya HIGHFLEX Granit Seramik Yapıştırma Harcı tercih edilmelidir. Döşenen granit seramiklerin renklerinin açık tonlar olması halinde Granit Seramik Yapıştırma Harcı - Beyaz veya FLEX Granit Seramik Yapıştırma Harcı - Beyaz veya HIGHFLEX Granit Seramik Yapıştırma Harcı - Beyaz tercih edilmelidir. Yüzey hazırlığı yapılmalı ve yüzeydeki olası sapmalar kontrol edilmelidir. Yüzey nemlendirildikten sonra yukarıda belirtilen ürünler uygun bir dişli mala ile uygulanır. Yapıştırma harcının seramiğin en az %80’ine temas etmesi sağlanmalıdır. Çift Taraflı Yapıştırma Metodu tercih edilerek hem seramik arkasına, hem de yüzeye yapıştırma harcı sürülmeli ve taraklama yönü birbirine dik gelecek şekilde plakalar tespit ettirilmelidir. İyi bir yapışma sağlamak için lastik bir çekiç yardımı ile seramiklerin üzerine kuvvet uygulanmalıdır.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.